Rýžový nákyp se skořicí

110 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
237 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
7 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
649 mg
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mléko dáme do hrnce a přivedeme k varu, vmícháme rýži. Zmírníme plamen a za občasného promíchání vaříme 45-50 minut, až je rýže měkká a směs zhoustne.
  • 2
    Do horké kaše vmícháme cukr. Zapékací formu vymažeme máslem a naplníme směsí. Pekáček vložíme do velkého pekáče s vodou tak, aby voda sahala do poloviny malého pekáčku.
  • 3
    Dáme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme asi 45 minut. Vršek hotového nákypu ozdobíme skořicí ve tvaru mřížky. Podáváme teplý nebo studený.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.