Rýžový páj s ovocem

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
629 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
18 g
Sacharidy
104 g
Vláknina
4 g
Cukr
43 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z mléka a propláchnuté rýže uvaříme hustou kaši a po vychladnutí do ní vmícháme sůl, 2 lžíce cukru, vanilkový cukr, vejce a citronovou kůru. Vše dobře promícháme. Směs rozetřeme do máslem vymazaného pekáčku a krátce zapečeme ve vyhřáté troubě.
  • 2
    Potom na povrch rozložíme na plátky nakrájené ovoce, posypeme cukrem, rozinkami, plátky mandlí a poprášíme kořením.
  • 3
    Z bílků a ze zbylého cukru ušleháme pevný sníh, kterým potřeme koláč. Vložíme do horké trouby a zprudka zapečeme.
  • 4
    Rýžový páj můžeme podávat teplý i studený.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.