Rýžový salát s čerstvými fazolemi a hráškem
75 min.
Ingredience
- 150gramůRýže loupaná
- 4decilitryVoda pitná
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusCibule
- 200gramůDýně
- 200gramůFazole
- 1,5decilitryVíno bílé
- 2decilitryVývar zeleninový
- 3mililitryCitronová šťáva
- 200gramůHrášek
- 100gramůOřechy vlašské
- 20gramůPetržel - nať
- 60gramůRajčata
- 60gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
718 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
31 g
Sacharidy
84 g
Vláknina
7 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Do kastrůlku vsypeme rýži, zalijeme ještě jednou takovým množstvím vody. Osolíme, přiklopíme a povaříme doměkka přibližně 15 minut.
- 2V hrnci rozehřejeme máslo, zesklovatíme na něm na tenké plátky nakrájenou cibuli. Přidáme na malé kostky nakrájenou dýni, čerstvé fazole. Chvilku podusíme, vlijeme víno, necháme ho vyvařit. Zalijeme vývarem, přiklopíme poklici a na mírném ohni povaříme 15-20 minut.
- 3Stáhneme z ohně, osolíme, opepříme, dochutíme citrónovou šťávou a necháme mírně vychladnout.
- 4Do zchladlé směsí přimícháme rýži, scezený hrášek, nasekané ořechy a petrželovou nať. Vše dohromady promícháme, necháme v lednici 30 minut odležet. Podle porcí salát rozdělíme na jednotlivé talíře. Každou porci ozdobíme na kolečka nakrájenými rajčaty a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.