Rýžový zeleninový nákyp

80 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
759 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
45 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
7 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Papriky, mrkev a fazolky omyjeme, jarní cibulky oloupeme a pokrájíme na kolečka včetně natě. Papriky rozkrojíme na poloviny, odstraníme bílé žebroví a semínka, nakrájíme na kostičky, mrkev oškrábeme, krájíme na kostičky, fazolky na kousky o délce asi 3 centimetrů.
  • 2
    Do hrnce vlijeme olej, pokrájenou zeleninu na něm opečeme. Vsypeme rýži a opečeme ji, osolíme, opepříme, zalijeme vývarem. Počkáme, dokud nedojde k varu, poté přikryjeme a dusíme 20 minut při mírné teplotě. Vyklopíme obsah do mísy a necháme vychladnout.
  • 3
    Předehřejeme troubu na 200 ºC.
  • 4
    V misce utřeme máslo a žloutky, přidáme polovinu nastrouhaného sýra, nadrobno nasekanou petrželku. Zamícháme rýži se zeleninou, opepříme, osolíme, přidáme mletou papriku.
  • 5
    Ušleháme sníh z bílků, vmícháme do rýže.
  • 6
    Zapékací misku vyplníme hmotou, vložíme do trouby a pečeme 40 minut. Po 15 minutách pečení přidáme zbytek sýra.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.