Šafránové ústřice
40 min.
Ingredience
- 500gramůÚstřice
 - 350mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
 - 250mililitrůVíno bílé
 - 250mililitrůVývar rybí
 - 250gramůPórek
 - 50gramůMrkev kořen
 - 30gramůŘeřicha
 - 1gramŠafrán
 - 1lžícePernod
 - 1lžíceCitronová šťáva
 - 3gramyPepř černý mletý
 - 5gramůSůl
 - 20gramůKerblík
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
508 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
33 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Ústřice vyjmeme z lastur a šťávu přecedíme do hrnku. Do hrnce dáme smetanu, víno, přidáme nakrájený pórek a mrkev. Uvedeme do varu a 7-10 minut povaříme, až zelenina změkne. Přilijeme šťávu z ústřic, nasekanou řeřichu, šafrán, pernod, citronovou šťávu, sůl a podle uvážení i cayenský pepř. Znovu přivedeme k varu, přidáme ústřice a zvolna vaříme, až změknou a na okrajích se mírně zkroutí.
 - 2Ozdobíme kerblíkem a servírujeme.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.