Salát á la Chiang Mai s mletým kuřecím masem
30 min.
Ingredience
- 450gramůMleté kuřecí maso
- 1kusCitronová tráva
- 3kusyLimetka kafrová
- 4kusyChilli paprička
- 4lžíceLimetková šťáva
- 1lžíceRýže loupaná
- 2kusyCibulka jarní
- 2lžíceKoriandr čerstvý
- 1hrstSalát hlávkový
- 1lžičkaMáta
- 2lžíceOmáčka rybí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
358 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
16 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
757 mg
Cukr
985 mg
Postup přípravy
- 1Větší teflonovou pánev nasucho rozehřejeme. Vložíme kuřecí maso a navlhčíme trochou vody. Na středním ohni restujeme za stálého míchání cca 7-10 minut. Pánev odstavíme a slijeme přebytečný tuk. Maso přemístíme do mísy.
- 2Z citronové trávy odkrojíme cca 5 cm spodní části stonku, lodyhu nadrobno nakrájíme a přidáme k masu. Vmícháme nasekané limetové listy, limetkovou šťávu, nadrobno nakrájené chilli papričky bez semínek, rybí omáčku, rozemletou praženou rýži, pokrájenou jarní cibulku a nasekaný koriandr.
- 3Hotový salát dozdobíme listy salátu, lístky máty a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.