Salát kadeřavý s gorgonzolou

20 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
362 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
19 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
7 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Salát omyjeme, rozebereme na listy a necháme okapat.
  • 2
    Z fenyklu oddělíme výhonky ze střední části a nasekáme je nadrobno. Pak je odložíme stranou pryč. Celou fenyklovou hlízu potom omyjeme, přepůlíme a nakrájíme na nudličky.
  • 3
    Omyjeme a oloupeme hrušku, vyřízneme z ní jádřinec a rozkrájíme ji na měsíčky. Zakapeme citronovou šťávou.
  • 4
    Na suché teflonové pánvi si opražíme nasekané piniové oříšky.
  • 5
    Nožem namočeným ve studené vodě si na malé kostičky rozkrájíme gorgonzolu.
  • 6
    Přichystáme si zálivku. Do misky rozmačkáme 30 g gorgonzoly, přidáme zakysanou smetanu, ocet, šťávu z poloviny pomeranče a olej. Šleháme, dokud nevznikne hustá krémovitá omáčka, kterou pak podle chuti osolíme a opepříme.
  • 7
    Zálivkou přelijeme salát, hrušku a fenykl v misce a lehce promícháme. Zasypeme opraženými piniovými oříšky, kostičkami gorgonzoly a najemno posekanými výhonky fenyklu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.