Salát s arašídy a hovězím masem
20 min.
Ingredience
- 0,5kusZelí čínské
 - 1kusMrkev kořen
 - 125gramůŘedkvička
 - 100gramůKukuřice cukrová nakládaná
 - 1kusChilli paprička
 - 1stroužekČesnek
 - 350gramůHovězí maso zadní
 - 1lžíceOmáčka sojová světlá
 - 1lžíceMáslo arašídové
 - 1lžičkaCukr moučkový
 - 2lžíceOmáčka sójová
 - 1lžíceOcet Sherry
 - 1lžičkaSůl
 - 1lžičkaPepř černý mletý
 - 1lžíceOlej arašídový (podzemnicový)
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
212 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
8 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Nastrouháme čínské zelí a dáme na servírovací mísu. Mrkev očistíme a nakrájíme na tyčinky. Omyjeme a na čtvrtky nakrájíme ředkvičky. Podélně na půlky rozkrojíme kukuřičky. Zeleninou obložíme mísu a dáme stranou.
 - 2Očistíme a na proužky nakrájíme hovězí maso. Olej rozpálíme ve woku a osmahneme rozetřený česnek, nasekanou chilli papričku a hovězí maso 5 minut. Přidáme sójovou omáčku a smažíme, dokud se maso nepropeče a není měkké.
 - 3Do misky dáme arašídové máslo, moučkový cukr, sójovou omáčku, sherry ocet, sůl, pepř a umícháme zálivku.
 - 4Kousky masa přemístíme doprostřed salátu a přelijeme zálivkou.
 - 5Ihned podáváme.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.