Salát s čerstvým mníkem
20 min.
Ingredience
- 300gramůMník
- 150gramůMango
- 150gramůAvokádo
- 80gramůOkurka salátová
- 50gramůCibule červená
- 60gramůRajčata
- 20gramůKoriandr čerstvý
- 50mililitrůLimetková šťáva
- 25gramůChilli paprička
- 4gramySůl
- 5gramůMed včelí
- 15mililitrůOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
142 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
10 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
4 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Čerstvé maso z mníka nakrájíme na malé plátky. Chilli papričku posekáme na jemno, nasypeme do misky, přidáme sůl, med, limetkovou šťávu, olej, důkladně rozmícháme a plátky ryby do této marinády naložíme. Dáme do lednice uležet.
- 2Mango a avokádo oloupeme, vypeckujeme, dužinu pokrájíme na kostičky, cibuli, okurku a rajče také rozkrájíme na kostičky. Ovoce a zeleninu nasypeme do salátové mísy, přidáme okapané kousky mníka, posypeme posekanými lístky koriandru, lehce promícháme a podle chuti můžeme přidat i trochu marinády.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.