Salát s fazolkami a vejcem

40 min.
Evropa
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
220 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
18 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Fazoly omyjeme, nakrájíme na malé kousky. V hrnci osolíme 1 lžičkou 2 l vody, přivedeme k varu, vložíme fazolky a povaříme 15 minut doměkka. Scedíme, necháme vychladnout a okapat. Do vroucí zbylé vody v kastrůlku lžící poklademe vejce, které povaříme 10 minut natvrdo. Scedíme, necháme vychladnout. Žloutky vybereme, necháme stranou a bílky nakrájíme na proužky.
  • 2
    Připravíme zálivku. Žloutky prolisujeme přes sítko do vhodné nádoby. Přidáme citronovou šťávu, ocet, sůl, pepř, olej. Všechny suroviny dobře metlou prošleháme na hustou zálivku. Vmícháme do zálivky fazolky, posypeme nasekaným koprem a petrželovou natí. Důkladně promícháme, salát vložíme do lednice odležet.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.