Salát s fazolkami a vejcem
40 min.
Ingredience
- 600gramůFazolové lusky zelené
- 1litrVoda pitná
- 0,5lžičkaSůl
- Zálivka
- 5kusůVejce slepičí
- 1litrVoda pitná
- 3mililitryCitronová šťáva
- 1lžičkaOcet kvasný lihový
- 1špetkaPepř černý mletý
- 80mililitrůOlej olivový extra panenský
- 10gramůKopr čerstvý
- 10gramůPetržel - nať
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
220 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
18 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Fazoly omyjeme, nakrájíme na malé kousky. V hrnci osolíme 1 lžičkou 2 l vody, přivedeme k varu, vložíme fazolky a povaříme 15 minut doměkka. Scedíme, necháme vychladnout a okapat. Do vroucí zbylé vody v kastrůlku lžící poklademe vejce, které povaříme 10 minut natvrdo. Scedíme, necháme vychladnout. Žloutky vybereme, necháme stranou a bílky nakrájíme na proužky.
- 2Připravíme zálivku. Žloutky prolisujeme přes sítko do vhodné nádoby. Přidáme citronovou šťávu, ocet, sůl, pepř, olej. Všechny suroviny dobře metlou prošleháme na hustou zálivku. Vmícháme do zálivky fazolky, posypeme nasekaným koprem a petrželovou natí. Důkladně promícháme, salát vložíme do lednice odležet.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.