Salát s kuřetem a brokolicí
30 min.
Ingredience
- 175gramůBrokolice
 - 225gramůTěstoviny Farfalle
 - 1litrVoda pitná
 - 1špetkaSůl
 - 300gramůKuřecí maso vařené
 
- Zálivka
- 90gramůSýr Gorgonzola
 - 15mililitrůOcet vinný
 - 60mililitrůOlej olivový extra panenský
 - 1lžičkaŠalvěj čerstvá
 - 1špetkaSůl
 - 1špetkaPepř černý mletý
 
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
569 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
7 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
3 g
Cukr
23 mg
Postup přípravy
- 1Růžičky brokolice povaříme 3 minuty v osolené vodě. Vyjmeme je, opláchneme pod studenou vodou a necháme oschnout.
 - 2Přivedeme k varu vodu, ve které se vařila brokolice, a uvaříme v ní těstoviny dle postupu na obalu. Uvařené těstoviny ihned slijeme a propláchneme pod studenou vodou. Necháme okapat.
 - 3Z vařených kuřecích prsou odstraníme kůži, maso nakrájíme na kostičky.
 - 4Připravíme si zálivku. Smícháme rozmělněný sýr, vinný ocet, olej a nakrájenou šalvěj. Dochutíme solí a pepřem. Vše znova promícháme.
 - 5Přidáme vychladlé těstoviny, kousky kuřete a růžičky brokolice. Promícháme a můžeme servírovat.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.