Salát s mořskými plody a bylinkami
75 min.
Ingredience
- 450gramůMušle slávky
- 250mililitrůVíno bílé
- 1stroužekČesnek
- 1hrstPetržel - nať
- 175gramůSépie
- 175gramůTěstoviny Conchiglie
- 175gramůKrevety tygří - loupané
- 1litrVoda pitná
- Zálivka
- 90mililitrůOlej olivový extra panenský
- 1lžíceKapary
- 1stroužekČesnek
- 1hrstPetržel - nať
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceCitronová šťáva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
541 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
4 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Slávky očistíme pod studenou vodou a odstraníme „vousy“. Odebereme mušle, které se nezavřou ani když s nimi poklepeme.
- 2Přivedeme k bodu varu polovinu množství vína, nakrájený česnek, petržel a slávky. Vaříme 5 minut, až se mušle otevřou. Během varu hrncem často rázně zatřeseme.
- 3Mušle slijeme, necháme vychladnout a tekutinu z hrnce si ponecháme stranou. Po vychladnutí všechny vyloupeme a tekutinu z nich zachytíme do misky. Mušle, které se během varu neotevřely, odstraníme.
- 4V hrnci přivedeme k bodu varu tekutinu, ve které se mušle vařily, zbývající víno a sépiové kroužky. Dusíme 30 minut, aby nám sépiové kroužky změkly. Občas zamícháme. Po půl hodině varu necháme vychladnout.
- 5Mezitím uvaříme těstoviny dle postupu, který uvádí výrobci na obalu. Smícháme si olej, citrónovou šťávu, pokrájené kapary, petržel, utřený česnek. Dochutíme solí a pepřem.
- 6Uvařené těstoviny slijeme, smícháme se zálivkou a promícháme. Necháme vychladnout.
- 7Vychladlé sépiové kroužky vyndáme z hrnce, opláchneme ve studené vodě a smícháme se slávkami a těstovinami. Mísu zakryjeme umělohmotnou fólií a necháme 4 hodiny vychladnout v lednici. Před podáváním znovu promícháme, ochutnáme a popřípadě dochutíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.