Salát s mořskými plody a bylinkami

75 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
541 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
4 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Slávky očistíme pod studenou vodou a odstraníme „vousy“. Odebereme mušle, které se nezavřou ani když s nimi poklepeme.
  • 2
    Přivedeme k bodu varu polovinu množství vína, nakrájený česnek, petržel a slávky. Vaříme 5 minut, až se mušle otevřou. Během varu hrncem často rázně zatřeseme.
  • 3
    Mušle slijeme, necháme vychladnout a tekutinu z hrnce si ponecháme stranou. Po vychladnutí všechny vyloupeme a tekutinu z nich zachytíme do misky. Mušle, které se během varu neotevřely, odstraníme.
  • 4
    V hrnci přivedeme k bodu varu tekutinu, ve které se mušle vařily, zbývající víno a sépiové kroužky. Dusíme 30 minut, aby nám sépiové kroužky změkly. Občas zamícháme. Po půl hodině varu necháme vychladnout.
  • 5
    Mezitím uvaříme těstoviny dle postupu, který uvádí výrobci na obalu. Smícháme si olej, citrónovou šťávu, pokrájené kapary, petržel, utřený česnek. Dochutíme solí a pepřem.
  • 6
    Uvařené těstoviny slijeme, smícháme se zálivkou a promícháme. Necháme vychladnout.
  • 7
    Vychladlé sépiové kroužky vyndáme z hrnce, opláchneme ve studené vodě a smícháme se slávkami a těstovinami. Mísu zakryjeme umělohmotnou fólií a necháme 4 hodiny vychladnout v lednici. Před podáváním znovu promícháme, ochutnáme a popřípadě dochutíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.