Salát s pomeranči a ředkvičkami

25 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
175 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
6 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
7 g
Cukr
20 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Salátové listy zbavené košťálu opláchneme ve studené vodě. Část listů použijeme na vyložení mísy, zbytek natrháme na malé kousky.
  • 2
    Ostrým nožem okrájíme pomeranče až na dužinu a jednotlivé dílky vykrájíme tak, aby byly bez dělící průsvitné slupky. Šťávu použijeme do zálivky.
  • 3
    Oloupanou cibuli nakrájíme na jemná kolečka.
  • 4
    Očistíme ředkvičky, omyjeme je a nakrájíme na tenké plátky.
  • 5
    Zálivku připravíme tak, že rozmícháme bílý vinný ocet, hořčici, pepř, sůl a 3 lžíce pomerančové šťávy, metlou pak postupně přišleháme olivový olej.
  • 6
    Listy salátu, kolečka cibule a plátky ředkviček dobře se zálivkou promícháme a vše pak vložíme do mísy, kterou jsme vyložili celými salátovými listy. Nahoru nakonec poklademe pomerančové dílky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.