Salát s pomeranči a ředkvičkami
25 min.
Ingredience
- 1kusSalát hlávkový
- 4kusyPomeranče
- 1kusCibule červená
- 10kusůŘedkvička
- 2lžíceOcet bílý vinný
- 1lžičkaHořčice
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
175 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
6 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
7 g
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Salátové listy zbavené košťálu opláchneme ve studené vodě. Část listů použijeme na vyložení mísy, zbytek natrháme na malé kousky.
- 2Ostrým nožem okrájíme pomeranče až na dužinu a jednotlivé dílky vykrájíme tak, aby byly bez dělící průsvitné slupky. Šťávu použijeme do zálivky.
- 3Oloupanou cibuli nakrájíme na jemná kolečka.
- 4Očistíme ředkvičky, omyjeme je a nakrájíme na tenké plátky.
- 5Zálivku připravíme tak, že rozmícháme bílý vinný ocet, hořčici, pepř, sůl a 3 lžíce pomerančové šťávy, metlou pak postupně přišleháme olivový olej.
- 6Listy salátu, kolečka cibule a plátky ředkviček dobře se zálivkou promícháme a vše pak vložíme do mísy, kterou jsme vyložili celými salátovými listy. Nahoru nakonec poklademe pomerančové dílky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.