Salát se zálivkou

40 min.
Japonsko

Ingredience

    • 1kusSalát římský
    • 2lžíceOmáčka sójová
    • 1lžičkaSůl
    • 0,5litrVoda pitná
  • Zálivka
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
100 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
9 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Římský salát propláchneme, tak aby na něm nezůstaly nečistoty. Do hrnce nalijeme vodu, přidáme sůl, natrhaný salát na kousky a vaříme asi 2 minuty. Salát scedíme a vložíme do studené vody, aby neztratil barvu. Poté scedíme. Salát zabalíme do utěrky, aby vytekla přebytečná voda. Dáme ho do mísy a zakápneme sójovou omáčkou.
  • 2
    Na menší pánvičce nasucho upražíme piniové oříšky, dokud nemají zlatavou barvu. Oříšky přesypeme do hmoždíře a nadrtíme. Postupně vsypeme cukr, saké, dashi a tamari, aby vznikla hladká hmota.
  • 3
    Salát se zálivkou promícháme, naservírujeme do misek a posypeme piniovými oříšky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.