Salát Urnebes s balkánským sýrem
30 min.
Ingredience
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř bílý
- 1špetkaPaprika mletá pálivá
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 50gramůKajmak
- 80gramůAjvar
- 400gramůSýr balkánský
- 3stroužkyČesnek
- 1lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
324 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
25 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
342 mg
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Do větší mísy nastrouháme nebo rozdrobíme balkánský sýr.
- 2Česnek nakrájíme nadrobno nebo na tenké plátky a spolu s olejem a paprikou přidáme k sýru.
- 3V druhé misce utřeme žloutek s kajmakem, ostrým ajvarem a bílým pepřem.
- 4Tuto směs přidáme k sýru a vše dobře promícháme.
- 5Pokud je balkánský sýr dostatečně slaný, už nepřisolujeme.
- 6Salát by měl mít konzistenci pomazánky.
- 7Servírujeme ho tak, že lžící vytvarujeme na talíř kopečky salátu a podáváme k pečivu.
- 9
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.