Salát všehochuť se dvěma zálivkami
30 min.

Ingredience
- 6lžicOlej olivový
- 3lžíceVývar zeleninový
- 1kusKoriandr čerstvý
- 3kusyPetržel - nať
- 150gramůZakysaná smetana
- 1špetkaNové koření mleté
- 100mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1kusŘedkev
- 10kusůŘedkvička
- 1kusPaprika žlutá
- 1kusPaprika zelená
- 1kusPaprika červená
- 3kusyRajčata
- 1kusCibule červená
- 1kusŘeřicha
- 30gramůOřechy vlašské
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceOcet vinný červený
- 2kusyBazalka
- 1kusCibule
- 1stroužekČesnek
- 0,5kusOkurka salátová
- 0,5kusSalát ledový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
378 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
31 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
6 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Ředkev oloupeme a nastrouháme, ředkvičky omyjeme a nakrájíme na plátky. Papriky omyjeme, vyjmeme semínka a nakrájíme na tenké nudličky. Okurky a rajčata omyjeme a nakrájíme na plátky. Cibule oloupeme, bílou nasekáme na drobno, červenou nakrájíme na tenká kolečka. Ledový salát opereme a natrháme na větší kousky.
- 2Na první zálivku oloupeme a prolisujeme česnek, lístky bazalky nebo yzopu nasekáme najemno. Česnek, bazalku, mleté ořechy, sůl, pepř a ocet dobře promícháme. Postupně přiléváme olej, který můžeme nastavit vývarem.
- 3Na druhou zálivku nasekáme omytý koriandr, česnekovou nať nasekanou najemno, smetanu, sůl, pepř, nové koření a petrželovou nať.
- 4Na velkou mísu narovnáme ředkev, ředkvičky, papriky, rajčata, okurky, cibule, salát a řeřichu. Omáčky podáváme zvlášť.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.