Salát z bílých fazolí s pórkem
79 min.
Ingredience
- 150gramůPórek
 - 700gramůFazole
 - 3litryVoda pitná
 - 2lžíceOcet vinný
 - 1špetkaPepř černý mletý
 - 2stroužkyČesnek
 - 60mililitrůOlej sezamový
 - 20gramůKopr čerstvý
 - 10gramůPetržel - nať
 - 0,5lžičkaSůl
 
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
622 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
14 g
Sacharidy
92 g
Vláknina
766 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Očištěný pórek omyjeme, osušíme, nakrájíme na kolečka a vložíme do vroucí vody. Přidáme mražené bílé fazole, spolu povaříme 7-9 minut. Obě suroviny scedíme, necháme okapat a vychladnout.
 - 2Do vhodné nádoby dáme vinný ocet, sůl, pepř, olej a prolisovaný česnek. Všechny suroviny metlou dobře prošleháme. Kerblík omyjeme, osušíme, otrháme listy a vložíme je do zálivky. Ještě jednou promícháme.
 - 3Připravený pórek a fazolky promícháme se zálivkou, posypeme nasekaným koprem, vše důkladně promícháme. Vložíme do lednice na 60 minut odležet.
 - 4Těsně před podáváním porcujeme na jednotlivé talíře. Každou porci mírně posypeme drobně nasekanou petrželovou natí.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.