Salát z celeru s kuřecím masem
15 min.
Ingredience
- 300gramůCeler řapíkatý
- 150gramůKřenová pasta - Krenex
- 3mililitryCitronová šťáva
- 2lžíceCukr krupice
- 500gramůKuřecí maso vařené
- 2špetkyPepř černý mletý
- 1lžičkaWorcester (worcesterská omáčka)
- 2stroužkyČesnek
- 250gramůJogurt bílý
- 2lžíceKečup ostrý
- 20gramůPažitka
- 200gramůOřechy vlašské
- 10gramůCeler - nať
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
471 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
32 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
3 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Oloupaný a omytý celer nastrouháme na jemném struhadle, dáme do misky a smícháme spolu s Krenexem. Pokapeme citrónovou šťávou, posypeme cukrem, přidáme na malé kousky pokrájené vařené kuřecí maso. Osolíme, opepříme, vlijeme worcesterskou omáčku, na tenké pásky nakrájený česnek, vše promícháme. Jogurt smícháme s kečupem a drobně nasekanou pažitkou, připravenou zálivkou přelijeme salát. Nakonec vložíme hrubě nakrájené ořechy a ještě jednou promícháme.
- 2Hotový salát necháme v lednici odležet a vychladit. Rozdělíme podle porcí na jednotlivé talíře. Všechny porce posypeme drobně nasekanou celerovou natí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.