Salát z celeru s mrkví a paprikou
25 min.

Ingredience
- 450gramůCeler bulvový
- 250gramůMrkev kořen
- 1kusCibule
- 1lžícePetržel - nať
- 1kusPaprika zelená
- 60gramůJogurt bílý
- 2špetkyPepř černý mletý
- 1lžičkaCukr krupice
- 600mililitrůVoda pitná
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 100gramůMajonéza
- 0,25lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
248 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
20 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Očištěný a oloupaný celer nakrájíme na nudličky, vložíme do vroucí vody s octem, 5 minut vaříme. Poté scedíme (vývar odložíme) a necháme okapat. Očištěnou mrkev pokrájíme také na nudličky ,vložíme do vroucího vývaru z celeru, vaříme 5 minut. Poté scedíme, necháme okapat. Cibuli rozkrájíme nadrobno, petrželovou nať posekáme též nadrobno. Z papriky vykrojíme semena a pokrájíme ji na tenké proužky. Zálivku připravíme smícháním majonézy s jogurtem, solí, pepřem, cukrem a s citronovou šťávou.
- 2V míse promícháme veškerou zeleninu se zálivkou, pod fólií necháme vychladit. Před podáváním salát posypeme petrželovou natí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.