Salát z fazolek a zelených paprik

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
153 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
10 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
5 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Fazolky očistíme, nakrájíme na malé kousky. Vložíme je do hrnce s 1 lžičkou osolené a vroucí vody, kde je 15 minut povaříme doměkka. Potom je scedíme, necháme okapat, vychladnout a vsypeme je do vhodné misky. Cibuli, česnek oloupeme, nakrájíme na tenké proužky, přidáme je k fazolkám. Podle vlastní chutě dochutíme pepřem a vše dobře promícháme.
  • 2
    Omyté papriky rozkrojíme na půlky, vybereme jadřince a posypeme solí. V pánvi rozpálíme olej, naskládáme papriky, které na silném ohni opečeme z obou stran. Opečené skládáme na talíř, ihned je pokapeme octem. Vypečeným omastkem polijeme fazole.
  • 3
    Připravený salát rozdělíme na jednotlivé talíře. Ke každé porci na talíř položíme dvě teplé paprikové půlky a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.