Salát z fazolek s rajčaty a vejci
30 min.
Ingredience
- 400mililitrůVoda pitná
- 250gramůRajčata
- 1kusSalát hlávkový
- 250gramůOkurka salátová
- 250mililitrůZakysaná smetana
- 1lžícePetržel - nať
- 250gramůFazolové lusky zelené
- 0,25lžičkaSůl
- Na vejce
- 400mililitrůVoda pitná
- 2kusyVejce slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
211 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
16 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
4 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Fazolky očistíme, nakrájíme na kratší kousky, vložíme do vroucí vody, uvaříme, poté prolijeme studenou vodou a necháme okapat. Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme a rozkrájíme na plátky. Salát rozebereme na listy, opláchneme, necháme okapat. Petrželovou nať nasekáme na jemno. Rajčata a okurky nakrájíme na plátky, smícháme s fazolkami, osolíme.
- 2Mísu vyložíme listy salátu, vložíme smíchanou zeleninu, poklademe plátky vajec, zalijeme smetanou a posypeme petrželovou natí.
- 3Salát před podáváním necháme vychladit.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.