Salát z hlívy ústřičné
40 min.
Ingredience
- 400gramůHlíva ústřičná
- 400gramůMrkev kořen
- 1kusCibule
- 2lžícePetržel - nať
- 4lžíceZakysaná smetana
- 100mililitrůOlej rostlinný
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusSalát ledový
- 0,5lžičkaRozmarýn sušený
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
673 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
55 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
8 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli osmahneme na oleji. Přidáme očištěnou, na kolečka nakrájenou mrkev a na proužky nakrájenou hlívu ústřičnou. Směs osolíme, opepříme a okořeníme rozmarýnem. Za občasného míchání chvíli podusíme, podlijeme vodou a pod pokličkou dusíme ještě 20 minut.
- 2Nakonec přimícháme zakysanou smetanu a nasekanou petrželku.
- 3Salát rozebereme na listy, omyjeme a rozložíme na talíře. Na salát upravíme dušenou hlívu.
- 4Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.