Salát z hrušek, sýra a salátu
15 min.
Ingredience
- 80gramůOřechy vlašské
- 150gramůSalát kadeřavý
- 300gramůHrušky
- 1lžíceKerblík
- 150gramůSýr Niva (Rokfór)
- Na zálivku
- 1lžíceOcet vinný
- 70mililitrůOlej olivový
- 1lžičkaCukr krupice
- 0,25lžičkaSůl
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
621 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
41 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
6 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Salát rozebereme na listy, opláchneme a necháme okapat. Vlašské ořechy nasekáme nahrubo. Hrušky oloupeme, vykrojíme jádřince, hrušky nakrájíme na měsíčky a zakapeme citronovou šťávou. Kerblík nasekáme najemno. Na zálivku smícháme olej s octem, solí a cukrem.
- 2Mísu vyložíme listy salátu, vložíme hrušky, vlašské ořechy a sýr, který rozdrobíme. Směs přelijeme zálivkou, zasypeme kerblíkem a před podáváním necháme vychladit.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.