Salát z jablek s rozinkami
20 min.

Ingredience
- 20gramůCukr moučkový
- 2kusyPomeranče
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 50gramůKřížaly (sušená jablka)
- 0,25kusZázvor celý
- 0,25lžičkaKyselina citrónová
- 20gramůOřechy vlašské
- 200mililitrůJogurt bílý
- 4kusyJablka
- 4lžíceSirup hruškový
- 0,5lžičkaSkořice mletá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
277 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
6 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
8 g
Cukr
45 g
Postup přípravy
- 1Pomeranče řádně omyjeme, z jednoho nastrouháme kůru a z obou vymačkáme šťávu. Obojí dáme do hlubší mísy, přidáme oloupaný a nastrouhaný zázvor, sušená jablka, skořici, muškátový oříšek, 2 lžíce hruškového sirupu, citronovou esenci a horkou vodou spařené rozinky. Zamícháme a marinádu necháme hodinu v pokojové teplotě rozležet. Občas marinádu promícháme.
- 2Mezitím omyjeme jablka, neoloupaná rozčtvrtíme, zbavíme jádřinců, nakrájíme na plátky a přidáme do marinády. Nakonec do salátu přisypeme hrubě nasekané ořechy a vše promícháme.
- 3Jogurt smícháme se zbylým hruškovým sirupem, přidáme 20 g cukru, rozmícháme, nalijeme do džbánku a servírujeme k salátu jako dresink.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.