Salát z krevet a citronové trávy

26 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
414 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
14 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
4 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Krevety dobře opláchneme, necháme okapat, cibulku s chilli papričkou pokrájíme na kolečka, okurky oloupeme a pokrájíme na plátky. Koriandr, mátu, arašídy a citronovou trávu nasekáme na jemnější kousky. Z citronové trávy, limetkové šťávy, oleje, rybí omáčky, cukru a chilli papričky ušleháme marinádu. 70 ml marinády odlijeme stranou, do zbylé namočíme krevety, necháme marinovat 10 minut.
  • 2
    Marinované krevety opečeme na grilovací pánvi. Opékáme cca 2 minuty. Z okurek, koriandru, máty a cibulky umícháme salát,do kterého na závěr přidáme krevety a 70 ml marinády, kterou jsme hned na začátku dali stranou. Osolíme, opepříme a posypeme arašídy.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.