Salát z krevet a citronové trávy
26 min.
Ingredience
- 20gramůCitronová tráva
- 130mililitrůLimetková šťáva
- 30mililitrůOlej arašídový (podzemnicový)
- 10gramůCukr třtinový
- 30mililitrůOmáčka rybí
- 2kusyChilli paprička
- 1kilogramKrevety tygří
- 2kusyOkurka salátová
- 100gramůCibulka jarní
- 80gramůKoriandr čerstvý
- 60gramůMáta
- 40gramůArašídy
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
414 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
14 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
4 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Krevety dobře opláchneme, necháme okapat, cibulku s chilli papričkou pokrájíme na kolečka, okurky oloupeme a pokrájíme na plátky. Koriandr, mátu, arašídy a citronovou trávu nasekáme na jemnější kousky. Z citronové trávy, limetkové šťávy, oleje, rybí omáčky, cukru a chilli papričky ušleháme marinádu. 70 ml marinády odlijeme stranou, do zbylé namočíme krevety, necháme marinovat 10 minut.
- 2Marinované krevety opečeme na grilovací pánvi. Opékáme cca 2 minuty. Z okurek, koriandru, máty a cibulky umícháme salát,do kterého na závěr přidáme krevety a 70 ml marinády, kterou jsme hned na začátku dali stranou. Osolíme, opepříme a posypeme arašídy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.