Salát z květáku

50 min.
Turecko

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
958 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
85 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
14 g
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěný a na růžičky rozdělený květák, dáme vařit do osolené vody. Po uvaření slijeme vodu a necháme květák vystydnout.
  • 2
    Připravíme si zálivku z jogurtu, oleje a octa. Dochutíme citrónovou šťávou a špetkou soli.
  • 3
    Veku lehce navlhčíme vodou a rozmačkáme na kaši, smícháme s nasekanými oříšky, půl lžící octa, 2 lžícemi oleje, citrónovou šťávou, utřeným česnekem a solí.
  • 4
    Uvařený květák přelijeme nejprve jogurtovou zálivkou, pak oříškovou směsí.
  • 5
    Podáváme dobře vychlazené.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.