Salát z květáku s vejci a sýrem
45 min.

Ingredience
- 1kilogramKvěták
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2kusyPaprika červená
- 2kusyVejce slepičí
- 200gramůSýr Ementál (Primátor)
- 1stroužekČesnek
- 1kusKřen
- 3lžíceOcet vinný
- 2lžíceJogurt bílý
- 4lžíceZakysaná smetana
- 3lžíceOlej olivový
- 1kusBrambory
- 1lžičkaSůl
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
416 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
25 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
9 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Květák očistíme a rozebereme na růžičky, oloupaný košťál nakrájíme na 1 cm silné plátky.
- 2Ve vroucí osolené vodě nejprve 3 minuty vaříme košťál, pak přidáme růžičky a necháme společně vařit ještě 5 minut. Uvařené zchladíme pod studenou vodou a necháme v sítu okapat. S květákem uvaříme i bramboru bez slupky, kterou použijeme jako základ na zálivku.
- 3Papriky rozpůlíme na délku, zbavíme semen, omyjeme a jemně nakrájíme.
- 4Na jemno nakrájíme i oloupanou cibuli.
- 5Vychladlý a okapaný květák smícháme s nakrájenou paprikou a cibulí.
- 6Vejce uvaříme natvrdo, vychladlá oloupeme, rozčtvrtíme a dáme na salát. Nakonec obložíme na nudličky nakrájeným sýrem.
- 7Zálivku připravíme tak, že uvařenou bramboru jemně nastrouháme, přidáme k ní prolisovaný česnek, sůl a pepř, nastrouhaný křen a ocet. Pak ještě přimícháme jogurt, smetanu a olivový olej.
- 8Připravený salát s vejci a sýrem zálivkou přelijeme a necháme 15 minut uležet.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.