Salát z kysaného zelí a pomeranče
30 min.
Ingredience
- 600gramůZelí kysané
- 2špetkySůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 50mililitrůOlej olivový
- 2decilitryPomerančová šťáva
- 1kusPomeranče
- 20gramůKopr čerstvý
- 0,5lžíceCukr krupice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
200 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
13 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
4 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Kysané zelí spolu s lákem a kmínem povaříme v kastrůlku 10-15 minut. Dochutíme solí, pepřem. Potom scedíme, necháme okapat. Ještě teplé zelí překrájíme na menší kousky, dáme do misky. Přilijeme olej, pomerančovou šťávu, oloupaný a na malé kousky nakrájený pomeranč, přidáme nasekaný kopr. Podle vlastní chuti dochutíme cukrem. Suroviny dobře promícháme.
- 2Teplý salát podle porci rozdělíme na jednotlivé talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.