Salát z luštěnin a kysaného zelí
45 min.
Ingredience
- 100gramůFazole červené
 - 100gramůČočka jedlá
 - 200gramůZelí kysané
 - 1kusCibule
 - 2lžíceOlej rostlinný
 - 0,5lžičkaSůl
 - 0,5lžičkaPepř černý mletý
 - 2litryVoda pitná
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
223 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
4 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
13 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Luštěniny každý druh zvlášť uvaříme do měkka. Je vhodné si je den předem namočit. Budou se vařit mnohem lépe.
 - 2Uvařené, vychladlé luštěniny dáme do mísy a přidáme kysané zelí. Poté do salátu dáme nakrájenou cibuli a vše promícháme se zálivkou, kterou připravíme smícháním oleje, octa, soli a mletého pepře.
 - 3Salát necháme v chladu asi hodinu odležet.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.