Salát z mušlí s jablkem
20 min.
Ingredience
- 250gramůMušle svatojakubské
- 250gramůJablka
- 100gramůCibule
- 20mililitrůLimetková šťáva
- 50gramůOlej olivový extra panenský
- 6gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
211 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
14 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
2 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Mušle omyjeme, nasypeme do vroucí vody a 5 minut povaříme. Mušle, které se neotevřely, vyhodíme. Maso z mušlí nakrájíme na menší kousky, zelené tvrdé jablko rozkrojíme, vykrojíme jádřinec, dužinu i se slupkou pokrájíme na kostičky, cibuli krájíme nadrobno.
- 2Do salátové mísy nasypeme maso z mušlí, cibuli, kostičky jablka, zakápneme limetkovou šťávou, osolíme, opepříme, přilijeme panenský olej, promícháme, před podáváním vychladíme v lednici.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.