Salát z pampeliškových listů s vejci
20 min.

Ingredience
- 300gramůPampeliškové listy
- 4kusyVejce slepičí
- 600mililitrůVoda pitná
- 70gramůSlanina vepřová
- 2špetkyPepř černý mletý
- 2lžíceOlej olivový
- 1lžičkaHořčice Dijonská
- 1,5lžíceOcet vinný
- 0,25lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
230 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
18 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
3 g
Cukr
980 mg
Postup přípravy
- 1Pampeliškové listy dobře propláchneme, necháme okapat a nadrobno nakrájíme. Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme a rozkrájíme na osminky. Slaninu pokrájíme na kostičky a vyškvaříme. Zálivku připravíme smícháním tuku ze slaniny s olejem, hořčicí, solí, pepřem a octem.
- 2V míse promícháme pampeliškové listy s vejci, přelijeme zálivkou a posypeme vyškvařenou slaninou. Před podáváním necháme salát vychladit.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.