Salát z rýže s lilkem
55 min.
Ingredience
- 120gramůRajčata
- 150gramůPaprika zelená
- 150gramůLilek
- 30mililitrůOlej rostlinný
- 2špetkyPepř černý mletý
- 1lžičkaHořčice plnotučná
- 0,25lžičkaSůl
- 0,5lžíceOcet vinný
- Na vaření rýže
- 150gramůRýže loupaná
- 30mililitrůOlej rostlinný
- 0,25špetkaSůl
- 600mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
237 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
13 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Oloupané lilky rozpůlíme, vykrojíme semena, lilky nakrájíme na silné nudličky. Papriky očistíme, rozpůlíme, zbavíme semen a papriky pokrájíme na nudličky. Rajčata spaříme, oloupeme, rozkrájíme na čtvrtky a odstraníme semena. Zálivku připravíme smícháním octa s hořčicí, solí a pepřem.
- 2Rýži propláchneme, spaříme, necháme okapat, v rendlíku rozehřejeme olej, vsypeme rýži a za stálého míchání ji zahříváme, až zprůhlední. Potom zalijeme horkou vodou, osolíme a pod poklicí dusíme do měkka 20 minut v troubě.
- 3Papriky a lilky podusíme na másle, necháme zchladnout, promícháme s dušenou rýží a rajčaty. Salát přelijeme zálivkou a pod fólií necháme vychladit.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.