Salát z těstovin se sýrem, zeleným salátem a ořechy
30 min.
Ingredience
- 240gramůTěstoviny Conchiglie
- 1lžíceOlej olivový
- 120gramůOřechy vlašské
- 1kusSalát ledový
- 1kusSalát Polníček
- 200gramůSýr Parmezán
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1litrVoda pitná
- 4lžíceOlej olivový extra panenský
- 2lžíceOcet vinný červený
- 2lžíceOlej z vlašských ořechů
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
669 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
45 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Těstoviny uvaříme v osolené vodě s olivovým olejem tak, aby byly měkké, ale zůstaly pevné. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme je okapat.
- 2V misce z ořechového a olivového panenského oleje a vinného octa připravíme zálivku, kterou dochutíme pepřem a solí.
- 3Vlašské ořechy rozpůlíme a krátce je orestujeme na rozpálené pánvi bez oleje a necháme vychladnout. Sýr rozdrobíme.
- 4Saláty opláchneme studenou vodou, listy natrháme na větší kousky a rozložíme na servírovací talíře. Na salátové listy rozdělíme uvařené těstoviny, posypeme je sýrem, přelijeme zálivkou, přidáme osmažené ořechy, mírně promícháme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.