Salát z tropického ovoce
25 min.
Ingredience
- 1kusPapája zralá
- 1kusJablko granátové
- 4kusyRambutan
- 2kusyKiwi
- 3kusyPomeranče
- 4kusyLiči konzervované
- 0,25lžičkaSirup Monin - mandlový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
155 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
1 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
8 g
Cukr
24 g
Postup přípravy
- 1Na poloviny rozkrojíme papáju a vyndáme zrníčka. Obě poloviny oloupeme a na plátky nakrájíme dužinu. Dáme do mísy.
- 2Rozpůlíme granátové jablko a vyndáme dužinu se semínky. Zbytek plodu nepoužíváme. Dužinu rozkrojíme na kostky a se semínky přidáme do mísy. Nad mísou podržíme plody rambutanu, otevřeme nožem a oloupeme. Dužinu nakrájíme na plátky a přidáme do mísy k ovoci. Oloupeme a nakrájíme kiwi a též přidáme do mísy.
- 3Dva ze tří pomerančů oloupeme, odstraníme dužinu a nakrájíme na kousky, přidáme též do mísy. Přidáme konzervované liči a vše promícháme. Zbylý pomeranč vymačkáme do mísy, přidáme šťávu z liči a promícháme.
- 4Šťávou s mandlovou příchutí přelijeme ovoce a salát necháme několik hodin v lednici marinovat.
- 5Poté podáváme vychlazený.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.