Salát z uzeného halibuta
40 min.

Ingredience
- 1kusCibule
- 1kusOkurky nakládané
- 150gramůŠtěrbák zahradní
- 50gramůHořčice
- 2kusyJablka
- 90gramůKopr čerstvý
- 400gramůHalibut uzený
- 300gramůBrambory
- 1kusPaprika červená
- 120mililitrůOcet vinný
- 50mililitrůOlej olivový extra panenský
- 150gramůSmetana 12% (konzumní)
- 5gramůPepř černý mletý
- 5gramůSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
562 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
36 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
8 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Z uvedených ingrediencí připravíme zálivku. Nejprve vyšleháme vinný ocet a hořčici, okořeníme solí a pepřem, vše mícháme, až se sůl rozpustí. Postupně přidáváme olej a nakonec smetanu. Z uzených ryb odstraníme kůži, vykostíme a nakrájíme na menší kousky. Uvařené a studené brambory oloupeme a nakrájíme na větší kostky. Cibuli nakrájíme nadrobno, okurku na proužky, z oloupaných jablek odstraníme jádřince a nakrájíme na kostičky. Papriku omyjeme, odstraníme semínka a nakrájíme na kostičky. Štěrbák natrháme. Všechny ingredience s výjimkou ryb dáme do mísy, promícháme, osolíme a přelijeme vinným octem, necháme hodinu marinovat.
- 2Zeleninový salát promícháme s kousky ryb, vmícháme kopr, přelijeme zálivkou a necháme odležet.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.