Salát z vařené mrkve
40 min.

Ingredience
- 1kusCibule
- 1lžíceCukr krupice
- 1lžíceOlej stolní
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 1lžícePetržel - nať
- 1,5litryVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 600gramůMrkev kořen
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
104 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
2 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou mrkev uvaříme v osolené vodě, vyjmeme a necháme okapat.
- 2Měkkou mrkev nastrouháme nahrubo, přidáme jemně nakrájenou cibuli, 2 lžíce vody, ocet, olej, cukr a sůl. Vše dobře promícháme.
- 3Salát upravíme na talířky a každou porci posypeme nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.