Salát ze sardelek s fazolkami
140 min.

Ingredience
- 50mililitrůOlej olivový
- 200gramůFazolové lusky zelené
- 5gramůSůl
- 2kusyCitrony
- 300gramůSardinka obecná
- 0,5litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
233 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
21 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Sardele vykucháme a odtrhneme jim hlavičky. Rozevřeme je a vytáhneme páteř. Pod tekoucí vodou je rychle propláchneme a osušíme. Do misky vymačkáme citrony. Ryby rozložíme v hlubokém talíři, trochu je osolíme, zalijeme citronovou šťávou a necháme na čerstvém vzduchu alespoň 2 hodiny marinovat.
- 2Mezitím odkrojíme stopky zelených fazolek, zbavíme je případných vláken, nakrájíme je, omyjeme a scedíme. V hrnci uvedeme do varu
- 3dostatečné množství vody, osolíme ji a fazolky 5 minut povaříme. Scedíme je, ponoříme do ledové vody, aby se už dál nevařily, znovu je scedíme a vysypeme na čistou utěrku.
- 4Doprostřed servírovací mísy nasypeme fazolky, vyjmeme ryby z marinády a rozložíme je na vrstvu fazolek, zalijeme olejem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.