Salátové okurky dušené ve vlastní šťávě
25 min.
Ingredience
- 800gramůOkurka salátová
- 2,5kusyCibule
- 40gramůSádlo vepřové škvařené
- 1lžícePetržel - nať
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
176 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
14 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
3 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Okurky opláchneme, oloupeme a rozpůlíme. Z okurek vykrojíme semena a okurky nakrájíme na větší kostky a v míse do nich vmícháme sůl. Cibuli nakrájíme nadrobno, petrželovou nať nasekáme najemno.
- 2Okurky v rendlíku dusíme na mírném plameni ve vlastní šťávě. Když je šťáva vydušená, přidáme sádlo, cibuli, dobře promícháme a dusíme, až okurky zesklovatí.
- 3Udušené okurky podáváme sypané petrželovou natí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.