Salsa z batátů
20 min.
Ingredience
- 1kusCibule
 - 2kusyLimetka
 - 3kusyPomeranče
 - 450gramůBrambory sladké (Batáty)
 - 1kusChilli paprička
 - 0,5kusOkurka salátová
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
166 kcal
Bílkoviny
4 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
7 g
Cukr
21 g
Postup přípravy
- 1Cibuli nakrájíme najemno, vložíme do mísy, přidáme limetkovou šťávu a necháme nasáknout.
 - 2Odkrojíme vršek a spodek pomeranče. Postavíme na vál, a pečlivě odřežeme všechnu kůru a bílou dužinu. Rozkrájíme nad mísou na dílky.
 - 3Batát oloupeme a opláchneme pod studenou vodou, rozkrájíme na čtvrtky, pak na jemné plátky. Přidáme do mísy s pomeranči. Okurku rozkrojíme podélně napůl, vyjmeme semena, nakrájíme na plátky a přidáme do mísy. Z chilli odstraníme stopku, rozřízneme a vyjmeme semena. Dužinu nakrájíme najemno a přidáme do mísy, přidáme nakrájenou červenou cibuli s limetkovou šťávou a dobře zamícháme. Zakryjeme a necháme hodinu stát při pokojové teplotě.
 - 4V lednici můžeme uchovat až 3 dny.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.