Salsify smažené
60 min.

Ingredience
- 600gramůSalsif
- 10mililitrůCitronová šťáva
- 15gramůSůl
- 2kusyVejce slepičí
- 400gramůBrambory vařené
- 120mililitrůOmáčka cikánská
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 100mililitrůMléko polotučné
- 15mililitrůOlej olivový
- 50gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
429 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
19 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
3 g
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Ze salsifů použijeme bílý kořen. Salsify očistíme, omyjeme a rozkrájíme na středně velké špalíčky. Zakapeme citronovou šťávou, aby nehnědly, vložíme do osolené vroucí vody a vaříme 20 minut do měkka. Scedíme, necháme okapat.
- 2V misce smícháme mouku, vejce, mléko, olej a půl lžičky soli. Vypracujeme těsto, ve kterém uvařené špalíčky obalujeme.
- 3V pánvi rozehřejeme máslo a obalené špalíčky usmažíme do zlatova.
- 4Podáváme s vařeným bramborem a pikantní omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.