Šamorínský rožeň
45 min.
Ingredience
- 300gramůCibule
- 200gramůAnglická slanina
- 100mililitrůVoda pitná
- 1000gramůVepřový bok
- 40gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 100gramůTuk
- 240gramůBrambory
- 200gramůSalám měkký
- 300gramůPaprika sterilovaná
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
781 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
76 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Vepřový bůček opláchneme a zbavíme kostí a kůže. Nakrájíme jej na plátky (6-9ks na porci).
- 2Stejným způsobem nakrájíme oloupaný točený salám, anglickou slaninu, cibuli, brambory a papriku kapii.
- 3Jednotlivé kousky střídavě napichujeme na špejli nebo jehlu, osolíme a opepříme.
- 4Rožně pokapeme tukem a necháme 2-3 hodiny odležet v chladu.
- 5Rožně opečeme na zbylém tuku, zastříkneme vodou a krátce je podusíme.
- 6Při podávání poléváme rožeň vlastním výpekem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.