Sarajevská čorba
155 min.

Ingredience
- 1kusCibule
- 300gramůTelecí plec
- 50gramůOkra - Ibišek jedlý
- 1kusPetržel kořen
- 2lžíceOlej rostlinný
- 1lžíceSůl
- 2kusyCitrony
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusMrkev kořen
- 5decilitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 0,5lžičkaPepř bílý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
415 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
35 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Připravíme si telecí maso nakrájené na kousky a nadrobno nakrájenou petržel, mrkev a cibuli. Vše orestujeme v hrnci dozlatova na rozpáleném oleji, poprášíme moukou, promícháme a zalijeme asi 2 l vody, osolíme, opepříme a dále vaříme.
- 2Během vaření přidáme okru (plody ibišku jedlého), kterou jsme předem uvařili ve vodě.
- 3Čorbu s okrou vaříme ještě 1 hodinu, potom odstavíme a přidáme pro zjemnění smetanu se žloutky a citronovou šťávu.
- 6
- 7
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.