Sardele smažené podávané s citronem
13 min.
Ingredience
- 4lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 1kusCitrony
- 50gramůPetržel - nať
- 50mililitrůOlej rostlinný
- 800gramůSardelové řezy
- 125mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
565 kcal
Bílkoviny
60 g
Tuky
33 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Vápník
517 mg
Postup přípravy
- 1Sardelky opláchneme a potom ponoříme do misky s mlékem. Vyndáme a necháme okapat. Do mouky vmícháme sůl a pepř. Vložíme sardelky do síta a posypeme je moukou. Protřásáme tak dlouho, dokud se ryby v mouce dobře neobalí.
- 2Pak si v hlubší pánvi rozpálíme olej a vhodíme na něj sardelky a 3 minuty opékáme. Potom je vyndáme a necháme na papírové utěrce okapat. Stonky petržele také vhodíme na olej a osmažíme. Servírujeme je na talíře k rybám. Ke každé proci naservírujeme čtvrtinu citronu na pokapání citronovou šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.