Sardelový dresínk s parmazánem k salátu Caesar
15 min.

Ingredience
- 40gramůChléb toastový
- 1lžičkaHořčice
- 1lžíceSardelová pasta
- 1stroužekČesnek
- 1kusSalát římský
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceOlej slunečnicový
- 100gramůSlanina vepřová
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1lžíceWorcester (worcesterská omáčka)
- 60mililitrůCitronová šťáva
- 3lžíceSýr Parmezán
- 250mililitrůOlej olivový
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 5gramůPepř cayenský
- 5gramůCukr krupice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
908 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
92 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Salát očistíme, omyjeme a necháme dobře okapat. Listy natrháme na větší kousky, vložíme je do salátové mísy. Z chleba odkrojíme kůrku, střídku nakrájíme na malé kostičky. Rozehřejeme máslo a olej, chleba opečeme do zlatova. Slaninu nakrájíme na tenké proužky a na stejné pánvi opečeme do křupava. Chléb i slaninu odložíme na kuchyňský papír, aby se vpil přebytečný tuk. Ručním mixérem rozmixujeme sardelovou pastu, žloutky, hořčici, česnek, worcesterskou omáčku, citronovou šťávu, parmazán a trochu oleje. Pomalu přiléváme zbývající olej a mícháme tak, aby byl dresink krémový. Ochutíme solí, pepřem, cayenským pepřem a špetkou cukru. Dresinkem přelijeme salát a posypeme jej chlebovými kostičkami a slaninou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.