Sardelový dresínk s parmazánem k salátu Caesar

15 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
908 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
92 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Salát očistíme, omyjeme a necháme dobře okapat. Listy natrháme na větší kousky, vložíme je do salátové mísy. Z chleba odkrojíme kůrku, střídku nakrájíme na malé kostičky. Rozehřejeme máslo a olej, chleba opečeme do zlatova. Slaninu nakrájíme na tenké proužky a na stejné pánvi opečeme do křupava. Chléb i slaninu odložíme na kuchyňský papír, aby se vpil přebytečný tuk. Ručním mixérem rozmixujeme sardelovou pastu, žloutky, hořčici, česnek, worcesterskou omáčku, citronovou šťávu, parmazán a trochu oleje. Pomalu přiléváme zbývající olej a mícháme tak, aby byl dresink krémový. Ochutíme solí, pepřem, cayenským pepřem a špetkou cukru. Dresinkem přelijeme salát a posypeme jej chlebovými kostičkami a slaninou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.