Sardelový nákyp
80 min.
Ingredience
- 500gramůTreska aljašská
 - 2lžícePetržel - nať
 - 100gramůMáslo čerstvé
 - 1lžíceSardelová pasta
 - 1lžíceCitronová šťáva
 - 1špetkaMuškátový květ
 - 300gramůZakysaná smetana
 - 5kusůVejce slepičí
 - 3lžíceStrouhanka
 - 20gramůMáslo nízkokalorické
 - 0,5lžičkaSůl
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
590 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
47 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
273 mg
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Omyté, najemno nasekané rybí maso bez kostí smícháme s nasekanou petrželkou a podusíme chvíli na másle. Přidáme sardelovou pastu, citronovou šťávu, muškátový květ a podle chuti osolíme.
 - 2Ve smetaně rozmícháme žloutky, špetku soli a strouhanku. Přidáme podušené rybí maso a pevný sníh ušlehaný z bílků. Vše dobře promícháme.
 - 3Směs vložíme do formy vymazané máslem. Nákyp pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 45 minut.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.