Sardinky s rajčatovou šťávou
40 min.

Ingredience
- 40gramůSůl
- 80mililitrůOlej olivový extra panenský
- 25mililitrůOcet vinný
- 15gramůCukr moučkový
- 3gramyPepř černý mletý
- 200gramůRohlíky celozrnné
- 400gramůSardinka obecná
- 20gramůPažitka
- 30mililitrůProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
477 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
33 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Ze sardinek použijeme jen filátka, která naložíme do slané vody a necháme chvíli odležet. Mezitím si připravíme zálivku. Do hrnku nalijeme olej, přilijeme ocet, rajčatový protlak, přisypeme špetku soli, cukr a pepř. Vše důkladně promícháme. Je-li zálivka příliš ostrá, naředíme ji vodou.
- 2Filety vyjmeme ze slané vody, vyskládáme do pekáčku a zalijeme rajčatovou zálivkou. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme 10 minut. Pekáček vyjmeme z trouby a necháme vychladnout.
- 3Ryby rozdělíme na dezertní talířky, posypeme posekanou pažitkou a podáváme s tmavým pečivem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.