Sardinské ravioli
85 min.

Ingredience
- 50gramůMáslo čerstvé
- 65gramůSýr Parmezán
- 1lžičkaSůl
- 1,5litryVoda pitná
- Nádivka
- Těsto pro výrobu vaječných těstovin
- 300gramůMouka pšeničná hladká
- 3kusyVejce slepičí
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
655 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
29 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
3 g
Cukr
688 mg
Postup přípravy
- 1Připravíme si nádivku. Brambory si pokrájíme a vaříme 20 minut doměkka. Uvařené brambory slijeme a v míse rozmačkáme na kaši. Necháme vychladnout a poté přimícháme parmezán s ricottou, žloutek, mátu natrhanou na kousky a šafrán. Dochutíme solí a pepřem.
- 2Z uvedených surovin vypracujeme těsto, vyválíme plát a vykrajujeme zvlněnou formičkou z těsta oválky. Do každého oválku umístíme na jednu polovinu nádivku, druhou polovinu potřeme vodou a přehneme tak, abychom získali půlměsíc. Důkladně stlačíme k sobě. Těstoviny rozložíme, posypeme trochu moukou a necháme oschnout.
- 3Těstoviny si uvaříme v osolené vodě 5 minut.
- 4Mezitím v pánvi necháme vzpěnit máslo. Uvařené těstoviny slijeme a umístíme do pekáče. Zalijeme rozehřátým máslem a posypeme nastrouhaným parmezánem. Pečeme 15 minut při 190 stupních dozlatova. Před podáváním necháme 5 minut odstát.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.