Sataje z vepřového masa
50 min.
Ingredience
- Obloha
- 1kusOkurka salátová
 - 1kusChilli paprička
 - 0,25hrstPetržel - nať
 
 - Omáčka
- 125gramůOřechy burské pražené
 - 2lžičkyChilli omáčka
 - 175mililitrůMléko kokosové
 - 1lžíceKoriandr mletý
 - 1špetkaKurkuma
 - 1lžíceCukr třtinový
 - 1špetkaSůl
 - 2lžíceOmáčka sójová
 
 - 500gramůVepřové maso libové
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
607 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
47 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 18 bambusových špejlí namočíme na půl hodiny do studené vody.
 - 2Nesolené arašídy ugrilujeme dozlatova pod rozehřátým grilem. Dvakrát je v době grilování otočíme. Necháme vychladnout a poté je rozmixujeme. Můžeme je též i velmi drobně nasekat. Rozmixované arašídy dáme do rendlíku, přidáme ostrou chilli omáčku, kokosové mléko, sójovou omáčku, koriandr, kurkumu, cukr, sůl a za stálého míchání zahříváme. Omáčka se nesmí přichytit dna. Vaříme na mírném plameni 5 minut.
 - 3Maso nakrájíme na kostičky a napícháme na bambusové špejle. Do pekáče vložíme rošt přikrytý alobalem a maso navlečené na špejlích na ně položíme. Maso přelijeme polovinou připravené arašídové omáčky (druhou polovinu nalijeme do misky a dáme stranou) a dáme pod gril. Grilujeme za občasného obracení a potírání vypečenou šťávou 10 minut.
 - 4Sataje servírujeme s arašídovou omáčkou, ozdobené snítky petrželky nebo koriandru a ozdobně nakrájenou okurkou.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.