Savojský gratin
50 min.

Ingredience
- 1kilogramBrambory
- 0,5litrHovězí vývar základní
- 200gramůSýr Gouda 45%
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 60gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
448 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
26 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
6 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Oloupané a osušené brambory nakrájíme na tenká kolečka, osolíme a opepříme.
- 2Zapékací mísu (vymazanou máslem) plníme postupně vrstvou brambor a vrstvou nastrouhaného sýra. Postup opakujeme, až skončíme vrstvou sýra. Vše zalijeme vývarem, navrch dáme několik oříšků másla a vložíme do středně vyhřáté trouby péct.
- 3Po skončení zapékání má být vývar zcela vyvařený.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.