Sázená vejce s rajčaty a cibulí
35 min.
Ingredience
- 1špetkaSůl
- 8kusůRajčata
- 1hrstPetržel - nať
- 1kusCibule
- 4kusyVejce slepičí
- 50gramůAnglická slanina
- 1lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
217 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
16 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Omytá rajčata spaříme, zchladíme, oloupeme a nakrájíme na kolečka. Osolíme je a opečeme na másle.
- 2Cibuli jemně nakrájenou na kroužky podusíme na vyškvařené slanině na mírném plameni.
- 3Sázená vejce upečeme na másle.
- 4Na mísu uložíme rajčata, na ně položíme vejce a kolem obložíme sklovitě dušenou cibuli. Vejce posypeme nasekanou petrželovou natí.
- 5Jako přílohy podáváme chléb nebo smažené bramborové hranolky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.